31.5.13

Nigeria perusarvojen uhrina

Nigeria on jo pitkään altistunut kristinuskon lähetyssaarnaajille. Harrasta sanomaa on tuotu mm. Yhdysvaltojen sydänmailta. Mukana on ollut meemivirus, joka on sisältänyt perusarvoja. Sen seurauksena maan konservatiivit ottivat asiakseen ajaa uusia lakeja. 2011 oli laadittu jo hieno lakiehdotus.

Siinä ei pelkästään kielletty samaa sukupuolta olevien parien avioliittoja ja rekisteröityjä suhteita. Avioliitolain merkeissä alkava lakiehdotus muuttuu melko radikaaliksi julistukseksi. Tuttuun tyyliin avioliitto rajataan pelkästään miehen ja naisen väliseksi liitoksi. Kaikenlainen homoseksuaalisuuteen liittyvä aktiviteetti on tehty laittomaksi. Kerhot, klubit ja järjestöt eivät saa ajaa seksivähemmistöjen oikeuksia. Suorat ja epäsuorat hellyydenosoituksen samaa sukupuolta olevien välillä on tehty laittomiksi.

Kielletyistä avioliitoista ja suhteista rapsahtaa 14 vuoden tuomio. Niihin eivät lukeudu pelkästään avioliitot tai rekisteröidyt suhteen. Mikä tahansa vakaa ei-hetero suhde on lain mukaan laiton. Tuollaisia suhteita tukevat ja hyväksyvät ihmiset saavat 10 vuoden tuomioita. Rikoksen tunnusmerkit täyttyvät pelkästään homohäitä seuraavien tai gay-klubeilla käyvien ihmisten kohdalla.

Kaikessa sekopäisyydessään ja kauheudessaan lakiehdotus olisi naurettu piiloon tai vaiettu nolona tahrana pois päiväjärjestyksestä sivistyneessä valtiossa. Mutta nyt ollaankin perusarvojen jännittävässä maailmassa. Tuollaiset fanaattiset ihmisoikeusrikkomukset nähdään positiivisina asioina.

Kun uutista Nigerian lain etenemisestä levitettiin Suomessa, niin kotimaiset kommentoijat ovat onneksi tyrmistyneitä. Jopa sukupuolineutraalin avioliittolain vastustajissa tuomitaan Nigerian uusi laki ylilyönniksi. Pari miestä sentään muistuttaa, että homot ovat seksuaalisesti kieroon kasvaneita ihmisiä.

Asenteet muuttuvat, kun matkustamme rapakon taakse. The Christian Post -lehden facebook-kommenteissa ylistetään lakia. Jotkut jopa kaipaavat samanlaista menoa Yhdysvaltoihin.






Toki sekaan ilmestyy välillä ihmisiä kysymään ovatko nuo kehujat niitä samoja tyyppejä, jotka ovat kauhistelleen sharia-lain saapumista maahansa.

Toivotaan, että Nigerian presidentti jättää lain allekirjoittamatta. Toivolla ei kuitenkaan pääse kovin pitkälle, kun ottaa huomioon minkälainen äänestyskunta maassa on.

No comments: