21.1.08

Suojelkaa lapsia homoudelta

Ed Brayton tuo esiin erään lakiesityksen USA:n Tennessee-osavaltiosta:

The general assembly recognizes the sensitivity of certain subjects that are best explained and discussed in the home. Human sexuality is an immensely complex subject with enormous societal, scientific, psychiatric and historical implications that are best understood by children with sufficient maturity to grasp such issues.
Notwithstanding law to the contrary, no public elementary or middle school shall permit any instruction or materials discussing sexual orientation other than heterosexuality.


Ala-asteella ja pykälän korkeammalla koulutusasteella ei saisi keskustella homoseksuaalisuudesta, eikä esittää mitään materiaalia jossa käsitellään jotain muuta seksuaalisuuden muotoa kuin heteroseksuaalisuutta. Sellaiset asiat pitäisi jättää vanhemmille ihmisille. Näin varmistetaan se, ettei lapsen (alle 15-vee) pää mene sekaisin ei-heteroseksuaalisista ajatuksista. Lapsille pitää näytellä maailmaa jossa ei muka ole homoseksuaalisuutta tai muuta "syntiä".
Se mitä USA:n julkisissa kouluissa opetetaan vaihtelee. Joissain oppilaat saavat pelkästään pidättäväisyyttä ylistävää valistusta, toisissa heille näytetään mikä kondomi on ja miten sitä pitäisi käyttää.

Lakiesityksen laatinut Stacey Campfield (Republikaani) on ehdotellut myös muita outoja asioita: ruokavero pois ja sen tilalle pornovero, abortoiduille sikiöille pitäisi tehdä kuolintodistukset. Epäilen, että Stacey palaa joskus blogiini Ja taas-sarjan merkeissä.

En muista milloin kuulin koulussa ensimmäisen kerran homoseksuaalisuudesta. Ehkä todella lyhyesti terveystiedon tunnilla, eikä sen enempää.

1 comment:

Anonymous said...

Ainoa, mihin koulu voi vaikuttaa, on se, mistä lapset ensi kertaa kuulevat seksistä ja homoista. Jos tietoa ei tule koulusta, sitä kyllä tulee jostain muualta.