25.1.08

Helsingin yliopisto esittää: Homeopatia toimii!

Anna Hielm-Björkman tekemä tutkimus päätyy varmasti pian homeopaattien kirjoihin. Tiivistelmästä:

"Kivun lieventymistä lääkinnän jälkeen arvioitiin eläinlääkäritutkimuksen, askel-voimalevy-tutkimuksien sekä omistajan tekemien kivun arviointien perusteella. Molemmat valmisteet lievensivät kipua merkitsevästi enemmän kuin vastaavat lumevalmisteet mutta huonommin kuin tulehduskipulääke."

Huomionarvoista on se, että toinen käytetyistä lääkeaineista (Zeel@) sisälsi alkuperäistä ainetta, eli kyseessä ei ollut olemattomiin laimennettu/potensoitu homeopaattinen valmiste. Siksi sitä kutsutaankin "matalapotenssiseksi yhdistelmävalmisteeksi."

Ny pitäisi saada selvää siitä, johtuiko vähentynyt kipu lääkeaineeseen jääneestä jämistä vai itse potensointimenetelmästä. Koska homeopaattisen periaatteen mukaan lääkeaine on sellaista joka aiheuttaisi nivelkipuja, niin Zeel@-valmisteen pitäisi aiheuttaa kipua, ei vähentää sitä. Eräs varmistus saataisiin siitä, että Zeel@ laimennetaan loppuun asti. Kunnon potensointia kehiin, jotta lääkevalmisteen teho olisi vahvin. Jos se vieläkin vähentää kipua, niin potensointi toimii. Jos ei, niin Zeel@:in jämät vähensivät kipua.

No comments: