4.7.07

ID:n uusi merkitys

Aikaisemmin olemme saaneet kuulla, että älykäs suunnittelu on vain älyn jättämien merkkien etsimistä. Etsintää on tehty enimmäkseen biologian saralla. Nyt Dembski vihjailee, että asia ei enää olekaan näin. Hän siteeraa MIT:n uutta tutkimusohjelmaa, Biological Engineering. Kyseessä on biologisten systeemien tutkimista ja soveltamista mm. lääketieteessä.

Hienoa! Mutta miten se oikein liittyy älykkääseen suunnitteluun? Nytkö kaikki missä äly suunnittelee jotain, on ID:tä? Kun bioteknikko suunnittelee uuden proteiinin ilman darvinistisia mekanismeja, niin kyseessä on ID-teorian soveltamista? Silloinhan ID on ollut olemassa vuosituhansia! Kun Oghh suunnitteli ensimmäisen kivikirveen, niin hän oli samalla ensimmäinen ID-teoreetikko. Ehkä halu liittää ID tähän projektiin tulee siitä, että samassa lauseesa mainitaan biologia ja insinöörit.

1 comment:

Anonymous said...

Uus ID siis toisin sanoen alkaa ikäänkuin tuotamaan laboratorioissa timantteja, ja kun ne tämän jälkeen on suunniteltuja, niin sitten timantitkin on kaikki älykkäästi suunniteltuja, eikä luonto ole ilman ohjausta sitä kyennyt tuottamaan.

Eikä kukaan kykene kriittisesti lähestymään kohdetta ja kysymään onko se suunniteltu vai ei, kun jokainen mahdollinen testi on sekin älyn keksimä..

Mihin jäi se "seuraa rohkeasti havaintoja minne ikinä ne vievätkin"? Ja se, miten evoluutikoilta kyseltiin millä ehdoin he vaihtaisivat mielipidettä ja jos eivät kykene tätä esittämään, olivat "maailmankuvansa sumentamia"? (=Asenne, jossa piti kyetä muuttamaan mielipidettä tai olet hävinnyt.)