29.4.07

An Infallible Truth

Al Goren dokumentti on vieläkin otsikoissa eri puolilla maailmaa. Viimeisin haloo blogimaailmassa on hänen käyttämän diaesityksen huumoripuoli.

Ihmispopulaation kasvua käsittelevässä osuudessa näkyvä "Aatami & Eeva" on herättänyt erään esityksessä olleen huomion. Herra Gore esittää hieman pilke silmäkulmassa, että ihmiskunta alkoi kasvaa n. 200 000 vuotta sitten, ja alun kohdalla lukee tuo "Aatami & Eeva." Tätä diaa ei näe itse elokuvassa, mutta kylläkin sen ekstroissa. Oma reaktioni oli nauraminen. Gore (itse uskonnollinen kristitty, muttei YEC-hihhuli) otti sen dian esiin huumorilla, mutta ymmärrän hänen halunneen myös pehmittää sanomaa tiukasti uskonnollisille, jotka ajattelevat maailman olevan aavistuksen nuorempi.

Eräässä koulussa Washingtonissa on tehty erikoisempi päätös. Jos luokassa näytetään Al Goren Inconvenient Truth, niin sen vastapainoksi täytyy näyttää vastapuolen kanta ilmastonmuutokseen. Daily Shown Jason Jones on onnistunut luomaan tällaisen dokumentin. Infallible Truth.

No comments: