21.1.07

Bill O'reilly ja Fox News

Tämäpä mielenkiintoista. Bill O'reilly on väitellyt ohjelmassaan oikean kenraalin kanssa ja verbaalisen kalistelun seassa esitti seuraavanlaisen väittämän; WWII:ssa amerikkalaiset teurastivat antautuvia SS-joukkoja Malmedyn taistelussa. Tällä Bill yritti vedota siihen, että US:n joukot ovat tehneet virheitä aikaisemminkin (väittelyn aiheena oli Abu Ghraibin vankien vähemmän hellä käsittely). Noh, Malmedyn taistelussa kävi oikeasti niin, että SS-joukot voittivat helposti amerikkalaiset tykistöjoukot ja saivat paljon vankeja. Jostain syystä natsit sitten tappoivat kaikki vangit. Eli O'reilly sanoi asiat väärin.

Hänen tekemä virhe osoitettiin useassa paikassa. Ei kuitenkaan anteeksipyyntöjä USA:n veteraaneille. Bill taisi tehdä vain pienoisen virheen. Niitä sattuu kaikille.

Myöhemmin, sama kenraali tulee ohjelmaan ja Bill kiehuu yli. Hän esittää saman väittämän ja toteaa sen olleen jenkkien tekemä sotarikos, eli SS-joukot joutuivat vangeiksi ja tapettiin. Taas virhe korjataan, jopa O'reillylle uskolliset fanit huomauttavat asiasta hänen fanipostissaan. Nyt Bill sanookin, että tarkoitti oikeasti Malmedyn taistelun jälkeisiä kahakoita joissa amerikkalaiset tappoivat natsivankeja.

Ei siinä mitään. O'reilly on tyhmä. Asia on fakta. Jatketaan etiäpäin.

Mutta! Bill O'reilly Factor-ohjelmasta julkaistaan aina ohjelman jälkeen transkripti, johon on kirjattu mitä ihmiset sanoivat ohjelmassa. Jostain syystä Fox on muuttanut "Malmedyn" taistelun "Normandiaksi". Bill sanoo selvästi sen olleen Malmedy.

"It's on the record and documented" - O'reilly

http://www.youtube.com/watch?v=nM_yMT5V8SI

Onneksi MSNBC:n toimittaja huomasi nimen muutoksen, ja Malmedy on palannut takaisin transkriptiin. "Hups"?

O'reilly ei ole koskaan esittänyt pahoittelua tekemästään mokasta. Ja kun hän tekee mokia, Fox on valmiina peittämään jäljet.

No comments: