16.11.06

Yhteisymmärrystä Lähi-idässä

Islamilaiset ja ortodoksijuutalaiset. Paljon erimielisyyksiä. Paljon riitoja. Onneksi on yksi asia joka yhdistää näitä riitapukareita. Jälleen kerran seksuaaliset vähemmistöt toimivat kanava jota pitkin monet ääripäät voivat kanavoida yhteisen vihansa ja "houlier than thou"-asenteensa. Jerusalemissa pidettiin Pride-paraati. Ääri ortodoksijuutalaiset protestoivat katujen varrella ja poliisit joutuivat vahtimaan juhlintaa joka oli rajattu urheilukentälle. Itse homoja ja äänekkäimpiä protestoijia raahattiin poliisiautoihin parempaan talteen.

Mutta mikä oli se asia joka yhdistää islamilaisia ja ortodoksijuutalaisia? Noh, eräät Islamilaiset oppineet ovat ilmoittaneet tukensa juutalaisille protestoijille. Molemmat osapuolet pitävät vähemmistöä iljetyksenä ja syntinä. Vihdoinkin jotain joka yhdistää kansoja. Juuri sitä tuo sotaisa alue tarvitsee. Tuomitsemista ja fundamentalismiin perustuvaa ylimielisyyttä.

On ihailtavaa huomata, että vainottu kansa osaa nykyään vainota myös muita ihmisiä. Se henkii sitä, että entiset juutalaisvainot on jätetty vähemmälle kertaukselle ja toipuminen voi alkaa. Ja mikä onkaan parempi tapa toipua epäinhimillisyyden kohteeksi joutumiselle ja alistamiselle kuin laittaa vahinko kiertämään? Wanhat pyhät tekstit kertovat meille homouden olevan kammotus Jumalaa kohtaan, muistakaamme se. Kyllä, siellä käsketään ihmisten kivittämien kuoliaaksi lepopäivän unohtamisesta, kielletään rapujen syöminen ja tiettyjen kankaiden käyttö vaatteina, mutta hei kamaan! Ei kaikkea tarvitse ottaa niin vakavasti.

Ja miten ne homoseksuaalit kehtaavatkin mukamas ylistää rakkautta ja hyväksyntää! Miten he kehtaavatkin vaatia oikeutta olla parisuhteessa ja muodostaa perheitä? Se oikeus kuuluu vain ja ainoastaan niille jotka osaavat arvostaa parisuhteen pyhyyttä ja tärkeyttä. Onneksi maailmasta löytyy ihmisiä jotka osaavat ylistää tätä totuutta. Avioliiton kauneus on niin selkeä Jessica Simpsonin ja hänen mie... hetkinen. Tarkoitin, että avioliiton pyhyys korostuu Britney Spearsin ja Kev... *pyyhkii hikeä* siis Reese Witherspoonin ja Ryan Philippen loppumaton rak... Tai siis, puhun rakkaudesta joka kestää kaikki vastoinkäymiset ja huokuu hellyyttä jota ei voi löytyä samaa sukupuolta olevien keskuudessa.
*miettii*
Katsokaa miten hyvin Matti Nykänen ja Mervi ovat pysyneet yhdessä kaikki nämä vuodet ja lööpit!

1 comment:

Samuli Pahalahti said...

Israelin erottaa muista Lähi-Idän maista se, että siellä sentään saa järjestää pride-marsseja ja poliisi suojelee niitä. Muslimimaissa sellaisia on turha yrittääkään pitää, niistä seuraa kuolemantuomio melko varmasti.