20.7.06

Vapaa-ajattelijoiden vastaisku

"Vapaa-ajattelijat tekivät kirkosta rikosilmoituksen", sanoo otsikko Helsingin Sanomissa. Rikosilmoitus koskee siis vain evankelis-luterilaista kirkkoa. Koko kohu johtuu siis epäilystä, että kirkko on syylllistynyt kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. Kiihotus johtuu mm. Vanhan testamentin psalmin 53 toisesta jakeesta:
"Mieletön on se, joka ajattelee:
'Ei Jumalaa ole'.
Turmeltuneita ovet ne, jotka näin ajattelevat,
inhottavia ovat heidän tekonsa.
Ei kukaan heistä tee hyvää."


Tuollainen teksti todellakin löytyy Raamatusta, ja siinä selvästi kerrotaan ateistien olevan pahoja ihmisiä. Kirkkohallituksen jäsen, varatuomari Matti Halttunen, on kommentoinut, että: "rikosilmoituksessa on irrotettu paikka Raamatusta, vaikka kristinusko päinvastoin pyrkii saamaan aikaa rauhaa".

Ongelmaa löytyy nopea ja suhteellisen helppo ratkaisu. Kirkko antaa virallisen tiedotteen, jossa todetaan ettei Vanhan testamentin psalmeja pidä enää ottaa vakavasti. Ne ovat vanhanaikaisia, eikä kirkko täten tue niiden ääneen lausumista. Tällä taktiikalla voidaan myös vihdoinkin haudata ne psalmin kohdat joissa kehoitetaan hakkaamaan babylonialaisten vauvojen päät auki kiviä vasten. Se oli sitä aikaa, eikä tänään pidä edes muistella sellaisia. Hävityssodat kuuluvat Vanhaan testamenttiin, mutta moderni kirkko porskuttaa Uuden testamentin voimalla.
Toinen keino olisi virallisesti todeta, että ateistit voivat tehdä hyvää siinä missä uskovainenkin. Tai sitten rohkeasti todeta, että ateistit ovat pahoja. Jompi kumpi kanta selkeyttäisi asiaa.

Meinasi unohtua, että myös Uudesta testamentista löytyy kehoituksia tuomita tiettyjä ryhmiä. mm. noidat, eli nykyään varmaan wiccat, homoseksuaalit ja pari muuta kansanryhmää ovat myös Uudessa testamentissa niiden "pahojen" ihmisten listalla.

No comments: